Active Stable

Hemsidan är under uppdatering, ber på förhand om ursäkt för röran och ev information som saknas. Kontakta oss på mail om du har några frågor!

För djurens och naturens välbefinnande

AKTIV GRUPPHÄSTHÅLLNING med Active StableVi läser av foderstationerna varje dag och vet exakt hur mycket foder varje häst har ätit. Dessutom finns en foderhäck med fri tillgång på halm.

Två frostfria vattenautomater med flottör.

Halm, salt, mineraler ingår i månadshyran, även mockning av vistelseytan, belyst ridbana, lokaler med omklädningsrum, dusch, toalett, pentry, persedelvårdsutrymme, samt ett eget, låsbart förråd för utrustning mm.

Torkrum för täcken, sjukboxar, skötplatser samt separat hästdusch och veterinär/hovslagarutrymme.

Distriktsveterinären har mottagning hos oss en gång i månaden.


Mockning av vistelseytan sker varje dag. Inackorderingarna har inga pass, utan kommer bara och tar hand om sin hästar. Det går att köpa tilläggstjänster av oss.


Vi har regelbundet tränare som kommer till oss: Hoppning, dressyr, Akademisk Ridkonst samt clinics och föreläsningar. Också avsutten rörelseträning för ryttare och tillgång till massör (för människor).Är du intresserad att ha din häst hos oss, eller har frågor, kontakta: titti.jongren@grindtorpsgard.se eller fyll i formuläret till höger!

 
 
 

Verksamheten bygger på att hästarnas välbefinnande alltid kommer i första hand. Deras primära behov vad gäller foder, närmiljö, sociala relationer samt fysiskt och psykiskt välbefinnande är högsta prioritet. Detta ska ske med största möjliga hänsyn till miljön.


Aktiv grupphästhållning innebär att hästarna går fritt i sin flock (max 16 hästar) dygnet om i hästanläggningen: Stor ligghall med djupströbädd av halm, samt en stor, hårdgjord, dränerad yta att röra sig på. Bakom ligghallen har hästarna tillgång till en trädbeklädd kulle med kuperad, naturlig terräng.


Under betesperioden har hästarna fri tillgång till den 8 ha stora naturbeteshagen. Hästarna har en transponder kring halsen med sina individuella foderstater inprogrammerade. Foderstationerna serverar foder 23 ggr/dag till varje häst. Grovfodret är producerat av oss och analyserat.