För djurens och naturens välbefinnande

Föreläsningsserie på Grindtorps Gård 2020/21

Hur vet jag att min häst mår bra? Hur ska jag fodra min häst på bästa sätt? Hur fungerar hovarna? Och tänderna? Hur funkar hästens rörelseapparat? Hur undviker jag att min häst blir halt?


Som hästägare har vi ett stort ansvar för våra hästar. Det finns mycket tyckande och tänkande, men vad säger vetenskapen? Vilka forskningsrön finns det? Och hur mår jag själv? Hur påverkar det min relation till hästen? Hur kan jag må bättre och bli bättre med min häst?


Vi planerar att ha en föreläsningsserie under året 2020/21 med svenska forskare och experter inom sina områden. Här finns möjlighet att tillskansa sig kunskap baserad på forskning och beprövad erfarenhet och få svar på frågor.


Pandemin har stökat till det i planeringen, men viska försöka hålla föreläsningarna Corona-anpassade, vilket i praktiken innebär att vi kommer hålla till i ridhuset.


Mer info hittar du i evenemangen på vår facebooksida. Vartefter datum för föreläsningar bokas kommer de att publiceras på hemsidan, facebooksidan och i nyhetsbrevet.


Följande föreläsningar är vidtalande:

 

Serena Jöngren (Leg. Fysioterapeut) Inlärning, stress, smärta samt hållbarhetCecilia Müller (Docent SLU Uppsala) Hästens foder

Håller föreläsning den 13 oktober: "Utfodring av hästar för god hälsa och prestation"


Jenny Yngvesson (Lektor SLU Skara) Hästens välfärd


Ove Wattle (Lektor SLU Uppsala) Hästens hovar och tänder


Elin Hernlind (Forskare SLU och klinikveterinär vid UDS) Hästens biomekanik och ortopedisk smärta

 

Vi hoppas på stor uppslutning och bra diskussioner!