Eleonora Jöngren © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Nyheter

 

Nu kan du beställa lammlådor för hämtning i höst! »

Nötkötts- och färslådor fullbokat för 2014! Tack för det fantastiska intresset! (Det går dock bra att ställa sig i kö på "reservlistan").»

 

 

 

Grindtorps Gård har skotska höglandskor och får för att vårda och hålla markerna öppna, företrädesvis på rekreationsområdet Röllingby backar i Åkersberga.

 

 

 NYHET! »

Närproducerat lammkött av hög kvalitet i praktiska vacuumförpackningar.

 

På Grindtorps Gård har vi drygt 30 tackor. Våra lamm föds tidigt på våren. Fåren och lammen föds upp på grovfoder (hösilage och gräs), vilket är deras naturliga föda. Det gör att de växer i sin egen takt och mår bra.

Innan betet har börjat växa går de på halmbädd i öppen lösdrift.

På våren släpps de på naturbete på Röllingby Backar, ett kulturhistoriskt område med gamla bronsåldersgravar. Det är ett varierat bete, där de själva kan välja vilka växter som för tillfället är smakligast. Hagarna betas växelvis av kor och får.

På hösten när vi skiljer bagglammen från sina mammor och systrar, kommer baggarna hem till Grindtorp. Då betar de i hästarnas hagar, där det också vankas fallfrukt från krikonträd och äppelträd.

När det sedan är dags för slakt, kör vi lammen till Ö-slakt på Tavastboda Gård på Värmdö. Tavastboda är ett litet slakteri, där djuren hanteras lugnt och fint och slipper vänta. www.ö-märkt.se

Vår slaktare säger: "Alla djur ska ha någon som tycker om sig till de är döda."

Lammen åker tillsammans med sina kompisar och i samma transport som de brukar åka med till betet. Det gör att stressen minimeras.

På Tavastboda hängmöras och styckas  köttet. Det levereras i praktiska vacuumförpackningar i lådor.

Helt lamm, finstyckat och vacuumpackat: Två stekar med lårben, kotletter, bog i skivor samt 2-3 pkt färs. Ett helt lamm ger mellan ca 11 - 16 kg kött (170:-/kg). Det går också att köpa ett halvt lamm, 5-8 kg (180:-/kg).

Vi slaktar ca 60 lamm om året och efterfrågan är stor, så först till kvarn…

Se mailadresser längst ned på sidan!

Dessvärre är vårt nötkött fullbokat 2014. Det går dock bra att maila in en beställning till reservlistan eller till hösten 2015!

 

Du kan beställa köttfärslådor (6 eller 12 kg)av hängmörat Highland Cattle-kött! Mycket smakrikt!

Vi kommer också att sälja 8 st lådor med styckningsdetaljer och färs.

 

Våra kossor går ute året om och äter bara grovfoder. Det gör att de växer långsamt och att köttet får fin marmorering och smak! Styckaren på slakteriet säger: "Highland Cattle-kött är så gott och smakrikt att det knappt behöver kryddas!"

 

Till hösten kommer vi att slakta några djur. Vi kommer att sälja köttfärs i lådor om 6 eller 12 kg. Färsen är vacuumpackad i 1kg/paket.

 

Låda 6 kg hängmörat färskött, ca 10% fett: 1.080:-

Låda 12 kg hängmörat färskött, ca 10% fett: 2.040:-

 

Vi kommer också att sälja ett ungnöt i lådor.

Lådorna innehåller: Hängmörade och vacuumpackade styckningsdetaljer samt färs i 1 kg-vacuumpåsar.

Färs: ca 8-9 kg (inkl. bringan)
Gryt: ca 3-4 kg (ytterlår, märgpipa, högrev)
Stek: ca 2-2,5 kg (fransyska,
rostbiff, innanlår)
Fint: ca 1-1,5 kg (biff, entrecote, filé)

Kostnad:200:-/kg

 

Hämtas på Grindtorp i slutet av september. 

 


Beställningar och frågor till någon av nedanstående e-postadresser.

Kontaktpersoner: 

Lennart: 070-525 97 70, lennart.jongren@grindtorpsgard.se        

Titti: 073-629 77 71, titti.jongren@grindtorpsgard.se.  

 

 

 

 

 

 

Djurhållning

 

Under denna flik finner du följande rubriker: 

 

  • Närproducerat lammkött av hög kvalitet!
  • Nötkött

 

 

 

Titti och Lennart Jöngren

Foto: Lotta Holmgren