Aktiv grupphästhållning med Active Stable

Verksamheten bygger på att hästarnas välbefinnande alltid kommer i första hand. Deras primära behov vad gäller foder, närmiljö, sociala relationer samt fysiskt och psykiskt välbefinnande är högsta prioritet. Detta ska ske med största möjliga hänsyn till miljön.

Aktiv grupphästhållning innebär att hästarna går fritt i sin flock (max 16 hästar) dygnet om i hästanläggningen: Stor ligghall med djupströbädd av halm, samt en stor, hårdgjord, dränerad yta att röra sig på. Bakom ligghallen har hästarna tillgång till en trädbeklädd kulle med kuperad, naturlig terräng.

Hästarna har en transponder kring halsen med sina individuella foderstater inprogrammerade. Foderstationerna serverar foder 23 ggr/dygn till varje häst. Grovfodret är producerat av oss och analyserat.

 
 
 
 
sommarhage
sjukboxar
sommarhage
sommarhage

Vi läser av foderstationerna varje dag och vet exakt hur mycket foder varje häst har ätit. Dessutom finns en foderhäck med fri tillgång på halm och två frostfria vattenautomater med flottör.


Halm, salt, mineraler ingår i månadshyran, även mockning av vistelseytan, belyst ridbana 20x40 m, lokaler med omklädningsrum, dusch, toalett, pentry, persedelvårdsutrymme, samt ett eget, låsbart förråd för utrustning mm. Torkrum för täcken, sjukboxar, skötplatser samt separat hästdusch och veterinär/hovslagarutrymme.


Ridhus 20x40m finns att tillgå mot en extra månadskostnad.

 

Under betesperioden har hästarna fri tillgång till den 8 ha stora naturbeteshagen. Mockning av vistelseytan sker varje dag. Inackorderingarna har inga pass, utan kommer bara och tar hand om sin hästar. Det går att köpa tilläggstjänster av oss.


Distriktsveterinären har veterinärmottagning hos oss en gång i månaden.


Vi har regelbundna träningar samt clinics och föreläsningar. Också avsutten rörelseträning för ryttare och tillgång till massör (för människor). Läs mer under Kalendarium och Tränare.

För mer information och prisuppgifter, kontakta oss:

Fotograf till bilderna i bildspelet: Åsa Vikman