Anders Eriksson


Helgen den 28 – 29 september 2019, kommer Anders Eriksson, välkänd och välrenommerad kusk, utbildare, föreläsare och tränare att hålla en helgkurs på Grindtorps Gård i Åkersberga på temat ”Utbildning och träning i töm”. Alla platser är fulla just nu men det går alltid att skriva upp sig på reservlistan. För att läsa mer, klicka här.


Vi planerar att boka in Anders Eriksson regelbundet 2 -3 ggr/år, för att kunna få kontinuitet och för att ekipagen ska kunna utvecklas.


Så här beskriver Anders sin bakgrund:


”Under uppväxten tillbringade undertecknad en del tid vid Södertälje Ridskola och Lina Gård vilket gav erfarenheter av hantering av hästar, ridning, körning och lantbruk mm vilket jag är tacksam för idag då erfarenheter blev en god grund för framtiden. Efter värnplikten på K1 i Stockholm arbetade jag några år inom åkerinäringen och som busschaufför med körningar inom Sverige men också utomlands.


Med dessa erfarenheter i bagaget fick jag 1985 anställning vid Kgl Hovstallet. Jag kan inte nog betona hur värdefull den tiden blev med allt vad det innebar med ridning körning med par, fyrspann, sexspann m.m. i den miljön. Under den tiden gick jag också utbildning vid Hovslagarskolan i Skara.
Dessa kunskaper och insikter ledde fram till att jag fick ett yrke som det dels fanns en efterfrågan på och som gjorde att jag kunde försörja mig på egen kraft samtidigt som Ridfrämjandet, SRC mfl och senare SvRf genom den verksamheten bidrog till att skapa efterfrågan på utbildning. Under åren 2001-2013 har jag varit förtroendevald på olika positioner inom SvRf.


1988-1998 var jag aktiv inom körsporten och deltog vid bl.a. två VM i parkörning. Sedan 1991 har jag varit verksam som hästföretagare med en verksamhet som har omfattat hovslageri, undervisning av arbete i töm, körning, köruppdrag av olika slag som bröllopskörning, gräsklippning åt Flens kommun och Kgl Djurgårdens förvaltning.


Under åren har jag tillsammans med Team Video Tore Wiman och Juha Nyberg, Linearis Reklam AB producerat utbildningsfilmer, planscher och böcker numera finns under www.equitellus.com. Efter tiden i Hovstallet återvände jag till Sörmland och mellan 1991-2013 har jag varit bosatt och verksam med hästar vid Ekensbergs Säteri Enhörna, Rockelstad slott, Sparreholms slott i Flens kommun.


Sedan 2013 bor jag på en mindre fastighet vid sjön Henaren som heter Marielund i Dunker utanför Malmköping.”


2020 kommer Anders till oss och håller tre helgkurser:


18-19 april

29-20 augusti

28-29 november